zaterdag, april 05, 2008

Veilig op weg


Vaak moet ik aan andere lopers uitleggen wat dat armbandje is dat ik draag tijdens het lopen met dat rare metale plaatje, oftwel mijn RoadID met naam, nood contactgegens en bloedgroep. Sommige kijken je dan "van die is paranoia", maar onderstaand krantenbericht onderstreept maar weer eens het belang van een RoadID of de in Nederland gelanceerde SOSCoin.

Geen persoonlijke gegevens bekend
WINTERSWIJK - Een 20-jarige Winterswijkse jongeman is dinsdagavond 1 april tijdens het joggen onwel geworden. Gelukkig werd hij door een andere jogger gevonden die de politie alarmeerde. De jongeman is ter observatie naar het ziekenhuis vervoerd.

Bewusteloos
De jongeman werd rond 18.00 uur bewusteloos door een Duitse jogger in het bosgebied van ‘t Hilgelo in Winterswijk aangetroffen. De Duitser legde de jongeman in stabiele zijligging en wist via andere joggers alarm te slaan. Na enig zoeken werd de jongeman gevonden. Hij helmaal doorweekt, nog steeds niet aanspreekbaar en lag te rillen van de kou.

Thuisfront
In afwachting van de ambulance hebben de agenten hem met jassen ingepakt en pas in de ambulance kwam hij weer bij. Hij is ter observatie naar het ziekenhuis vervoerd waar bleek dat hij vermoedelijk een epileptische aanval heeft gehad.
Bij dit incident en ook bij andere ongevallen blijkt vaak dat alleen lopende joggers of fietsers geen persoonlijke gegevens bij zich hebben. Hierdoor is het voor de hulpverlening erg lastig om het thuisfront te informeren. Wanneer men bekend is met medische problemen dan adviseert de politie dit ook op een briefje te vermelden.

Geen opmerkingen: