zondag, januari 17, 2010

2,5 uur duurloop

Na een 2-tal weken realtief wat rustiger aan gedaan te hebben met wat kortere afstanden was het gisteren weer tijd voor een lange duurloop, want Rotterdam komt langzamerhand wel dichter bij.

Ik merk overigens wel dat de voorbereiding voor een najaarsmarathon makkelijker gaat dan een voorjaarsmarathon qua weer en loopomstandigheden. Gelukkig is de basis nog steeds goed en is het nu een kwestie van uitbouwen naar de lange en langzame duurlopen.

Peter wilde ook graag een keer over de 20Km gaan lopen in een rustig duurtempo. Dus het plan was, ondanks dat ik de avond er voor met mijn werk was wezen stappen, om samen, met Peter B. de halve marathon route door het Amsterdamse Bos te pakken. Helaas waren de paden in het bos nog te wit en te glad, dus moesten we de route verleggen.

Dankzij afstandmeten.nl snel een goede nieuwe en alternatieve route gevonden. De ronde die we nu wilde doen was redelijk gelijk aan mijn training van 2 weken geleden langs de Amstel met Michiel, startend in Amstelveen. Nu zouden we echter een extra lus maken door niet over de Utrechtsebrug terug te gaan, maar door te lopen, vervolgens achter Amstelstation langs terug naar de Amstel te gaan en vlak voor het Amstelhotel over te steken voor de terugweg aan de overzijde van de Amstel. Bij het Kalfje/Buitenveldert vervolgens de polder in en dan zouden we uitkomen op 21Km. Op het duurtempo van Peter e Peter van net iest minder dan 07:00 per Km zou dat 2:25:44 betekenen ..... mooie training dus. Dus GPS coordinaten op de garmin gezet en on the road we went.



Er stond nog best een koude wind maar het nieuwe Odlo Thermo shirt en de Mizuno wintertight doen echt wonderen. Het tempo lag mooi strak de eerste kilometers op 06:50 per kilometer en het lopen ging uitermate makkelijk. Een beetje gependeld tussen Peter (mijn broer) die iets voorop uitliep en Peter B. die iets rustiger achterop liep.

Na het keerpunt over de Amstel kreeg Peter B. helaas last van zijn liezen, hetgeen waarschijnlijk een combo was van de koude en er weer even in komen. Dus vanaf dat punt was het voor mij en Peter V. stuk doorlopen en als het gat te groot werd Peter B. terughalen.

Al met al heeft me dit ruim 2Km extra opgeleverd qua afstand en stonden we 2:29:45 en 23Km later weer terug op de parkeerplaats, met een gemiddelde hartslag van 144 (toch dat stappen)

Bottom line lekkere en goede duurtraining, over een mooie route!

Geen opmerkingen: