dinsdag, januari 12, 2010

Rondjes draaien

Afgelopen dinsdag stond er weer een baantraining op het programma.

Ik was iets eerder dan de start van 19:30 op de sintelbaan van AKU en in plaats van in de kleedkamer te wachten besloot ik maar om vast aan de warming upte beginnen. En dat was nog best lastig ..... enerzijds stond was het gewoon dik onder nul, er stond een redelijke felle wind op het 300-400 meter stuk, en de baan leek meer op Jaap Edenbaan dan op een atletiekbaan.

De baan was op een klein schoongemaakt stukje na een grote sneeuwmassa. Lopen ging op zich nog best redelijk omdat het relatief verse sneeuw was waardoor je nog wel wat grip had. De trainingsgroep voor me had de sneeuwvlakte wel omgeploegd tot een redelijk hobblig geheel, dat was dus uitkijken voor de enkels.

Na circa 2,5Km rustig inlopen en een korte warming-up met de groep hebben we de kern, net als de week er voor, aangepast en verplaatst naar de wielerbaan die om het sportpark ligt.Dit is een baan van circa 1.300 meter die we op hoog tempo deden, gevolgd met 800 meter over sintelbaan. Doel was 4 tot 5 keer dit circuit te doen.

Op zich is het wel grappig om te zien, de eerste ronde wordt er nog redelijk compact gelopen, omdat iedereen zijn tempo aan yet zoeken is en toch nog wat voorzichtig is qua ondergrond. Op de baan wordt vervolgesn het tempo vast gehouden (wat nou actieve rust) en zie je de gaten vallen om vervolgens in ronde 2 en 3 het volledig open te trekken. Ik kon samen met Hendrik een lekker tempo vast houden rondes om en nabij 4:45-tot 5:00 per kilometer. Na het uitlopen van de 5e ronde en de 800 meter sintelbaan dus dan ook mar besloten er samen met nog 2 andere lopers er een 6 aan vast te plakken.

Teller in zijn totaliteit: 14Km Lekkerrrrrr

Geen opmerkingen: