zondag, december 14, 2008

Rondje strand

Vandaag stond er, op initiatief van Marjan, een strandtraining op het programma.
Samen met een aantal andere lopers van AKU was het idee om naar Noordwijkerhout gaan om daar via de duinen naar Noordwijk te lopen en via het strand weer terug te gaan als voorbereiding op de Halve Marathon van Egmond.

Om 09:30 was het verzamelen bij het gemeentehuis om vervolgens met z'n 8en naar Noordwijkerhout te gaan.

Het weer was uitermate goed, in tegenstelling tot de kou van gisteren, was het nu met 2 graden boven nul en windstil uitermate mooi loopweer. Door dat mooie weer was het redelijk druk met mountainbikers en hardlopers. Maar ja hoe meer zielen .....het aparte is dat je die dus in de Duinen helemaal niet tegenkomt!

Het eerste stuk ging meteen van de parkeerplaats naar de duinen en het was meteen goed klimmen na de eerste kilometer duinopwaarts. Ondanks dat ik voorop liep en het redelijk OK ging qua hartslag en ademhaling, merkte ik wel dat Zara nog steeds last heeft van haar verkoudheid en vastzittend slijm, iets waarmee ze Monique en mij tussen 24:00 en 02:30 goed wakker heeft gehouden. Dus echt topfit was ik niet. Mijn hartslag over de hele training kwam dan ook wat hoger uit dan normaal.



Na zo een 5Km kwamen we aan op de Boulevard van Noordwijk om via Huis ter Duin richting het strand te gaan en vervolgens weer terug naar de parkeerplaats.



Totale trainingafstand 15Km in 1:28, met een een aantal rustige dribbels om de achterblijvers op te halen of bij te laten komen. Op de parkeerplaats nog even gezamenlijk koffiegedronken en weer terug naar Uithoorn. Met andere woorden een lekkere zondagochtend duurloop. Zeker voor herhaling vatbaar!

Stats: 15Km, 1:28:42, Hartslag 154, Calorieën: 1367

4 opmerkingen:

Whatever zei

Mooie training voor Egmond! En altijd lekker om bij dit weer op het strand te gaan lopen.

RunningRonald zei

altijd leuk strandloopjes!! absoluut goede traning voor Egmond

Anoniem zei

Goede training voor Egmond. Egmond kan pittig zijn, vooral bij veel (tegen)wind.

Anoniem zei

Goede training voor Egmond. Egmond kan pittig zijn, vooral bij veel (tegen)wind.