woensdag, december 24, 2008

Roparun en Geleidehonden

Veel lopers laten hun loop- of marathonavonturen sponsoren door familie, vrienden en collega's voor een goed doel. Zo liep ik in 2007 bij de New York Marathon een leuk bedrag bij elkaar via mijn collega's voor KIVA.org en deed ik ook een goede donatie aan KIKA via sponsoring voor de KIKA run in Juni dit jaar.

En bij lopen als de Dam tot Dam loop is er zelfs een heel vak gereserveerd voor een Goede Doelen loop.

Momenteel zijn er 2 andere lopers actief om geld in te zamelen voor hun sponsordoel die ik geïnteresseerd en met respect volg (en support).

Enerzijds Runningronald die met ´zijn` WeRunTogether team meedoet aan de Roparun.

De Roparun is een loopevenement van Parijs naar Rotterdam over 530 kilometer waarbij lopers, in teamverband, de ultieme sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel het avontuur voor het leven genoemd.

Naar aanleiding van een in Juni 2008 aan kanker verloren vriend werd er ter plekke besloten mee te doen aan de ROPARun 2009 en geld op te halen. Heel veel geld!

Iets waar ze een ieders support bij kunnen gebruiken. Dus neem een kijkje op WeRunTogether en support dit team naar ultieme uitdaging.



Een ander project is wat dichter bij huis in de vorm van Marathon voor KNGF van Rene Hartog.

Op jonge leeftijd is zijn broer uit huis geplaatst in een blinden instituut. Nu jaren later is zijn broer gesetteld, getrouwd, 3 kinderen en een baan. Sinds jaren heeft hij een blindegeleidehond, een hond die zijn leven een stuk zelfstandiger, aangenamer en minder afhankelijk van anderen heeft gemaakt. Hij ziet regelmatig hoeveel zijn hond voor hem betekend, en gunt dit veel meer mensen en traint daarom voor het KNGF geleidehonden onder het motto: Lopen voor zelfstandigheid en vrijheid voor de Rotterdam Marathon.

Ook hier geldt alle giften en support zijn welkom.

2 opmerkingen:

RunningRonald zei

wow, wat aardig Ronald! Heel erg bedankt voor je support.

RunningRonald zei

oh.. bijna vergeten :)
Hele fijne feestdagen!